Första dagen

Nu njuter vi av lugnet, värmen, maten och drycken i Spanien ☀️

Eftersom vi har hyrt ett hus och har tillgång till kök så lagar vi en hel del mat själv hemma i huset. Så underbart både för att vi gillar att laga mat och med tanke på våra allergier så känns det så himla tryggt att ha koll på ingredienser och hur maten hanteras.

Till lunch gjorde jag en salladsbuffé med en massa godsaker där var o en fick plocka ihop sin egna salladstallrik. Är man i Spanien och är på semester då blir det Cava till lunch. Det är se’n gammalt?

Jag hittade en färdig salladsdressing på affären som var riktigt god och dessutom blandade jag ihop en vinägrett med olivolja och balsamvinäger. Salladsdressingen – Heinz Salad Cream – har blivit Olivias nya favorit. Vet nån om den finns i Sverige?

Vi har redan kommit in i spanjorernas tider, nästan i alla fall. För med våra mått mätt så blev det en sen middag vid poolen. Medan vi satt kvar länge o åt o pratade hoppade Ida i poolen när hon hade ätit färdigt. Perfekt för alla!

Stekt lövbiff, vitlöksrostad kulpotatis, ugnsstekt broccoli, ostsås och sallad blev den enkla men supergoda middagen.

I dag är det ju Sveriges nationaldag och jag hade velat göra en jordgubbstårta eller åtminstone lite jordgubbar och grädde. Men det verkar inte vara det enklaste att få tag i god grädde. Den enda variant jag hittade var spraygrädde och då är jag hellre utan. Får se om vi gör ett nytt försök i dag på någon annan affär med större kyldisk eller om vi helt enkelt bara äter jordgubbar. Inte helt fel det heller!

Solstolen kallar!
☀️ Ha en bra nationaldag ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *