Kycklingrulle

Vi fortsätter att ha det bra i värmen vid poolen i Spanien. Jag ska alldeles strax gå ut och äta frukost men först tänkte jag ge er detta supersmarriga recept som hela familjen älskade och som jag förmodar att vi snart kommer äta igen.

Perfekt helgmat, så det här tycker jag att ni ska göra i kväll ?

Kycklingkebabrulle

1 kg kycklingfilé
Marinad
0,75 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
1 msk färsk oregano
1 msk färsk timjan
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikakrydda
0,5 tsk chilipeppar
salt och peppar
2 msk citronsaft


Tillbehör
libabröd
isbergsallad
tomat
gurka
rödlök
kebabsås

Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingen i småbitar och lägg ner i marinaden, låt det stå och dra i nån timme.
Ta upp och stek i omgångar.


Skär alla grönsaker i småbitar.
Lägg libabröden på tallrikar och lägg på ordentligt med sallad, gurka, rödlök, tomat, kycklingen och sist kebabsåsen.
Rulla ihop till en rulle. Sätt lite folie i slutet av rullen så ramlar det inte ut på ”baksidan” dessutom blir det inte lika kladdigt att hålla.

Har ni inte färska kryddor hemma så kan ni istället använda 1 tsk torkad. Har ni provat libabröd? Jag tycker det är så mycket godare än tortillabröden som man äter till tacos. De finns på brödavdelningen (i alla fall på de affärer som jag sett det) och nu senast hittade jag dem i frysskåpet på brödavdelningen. Jag tycker absolut att ni ska prova – både libabröd och kycklingrullen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *