Kardemummakaka med hallon Lågkolhydrat

Hela veckan i Spanien har jag ätit alldeles för mycket och för ofta, så nu när vi kommer hem är det tillbaka till bättre vanor. Bästa sättet för mig att komma in i bättre vanor är att äta lågkolhydratkost, dvs dra ner på snabba kolhydrater som mjöl och socker.

Men eftersom jag älskar godsaker och efterrätter bakar jag sånt även när jag drar ner på kolhydrater, denna här goda kardemummakakan är en av mina favoriter.

Kardemummakaka med hallon lågkolhydrat 

4 ägg
1 dl Icas sötströ
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk nymald kardemumma
3 dl hallon

Vispa ägg och sötströ luftigt och vitt.
Vispa ner det smälta smöret och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt.
Häll upp i en smord form.
Klicka över hallon.
Grädda nederst i ugnen i 200 grader ca 35 minuter.

Servera den liten ljummen med en klick grädde så har du en supergod efterrätt och behöver inte sakna vetemjöl och socker. 

Det här är ett tidsinställt inlägg eftersom vi nu har påbörjat vår hemresa. En vecka går alldeles för fort men helt ärligt så ska det faktiskt bli lite skönt att komma hem till vanliga rutiner igen. Borta bra men hemma bäst…
Det kommer dock att bli rätt kämpigt att ta sig upp till jobb och skola i morgon förmodar jag, eftersom vi kommer hem mitt i natten. Jag hade gärna haft en ledig dag hemma först innan vardagen drar igång på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *