5 Godaste tårtorna

Det här inlägget hade jag tänkte ge er i söndags i serien ”5 godaste…” men jag hann inte riktigt med. Men den som väntar på nå gott… För nu ger jag er mina fem tårtfavoriter men det var inte lätt att välja ut endast fem stycken, jag har ju en massa smarriga tårtor i mitt arkiv ser jag.

Det blir mycket tårta för oss på sommaren för vi har en massa födelsedagar, så oftast är det jordgubbar i tårtorna. Men självklart kan man använda andra bär och det blir lika gott. Pinnochiotårtan t.ex. blir jättegod med hjortron och marängtårtan med chokladkräm blir riktig smarrig med blåbär.

5 Godaste tårtorna

Marängtårta med chokladkräm och jordgubbar – äggfriChokladpavlova med chokladkräm – glutenfriPinocchiotårtaJordgubbs- och kladdkaketårta


Mandelmassatårta – glutenfri


Det här är nog de fem tårtor jag oftast gör så de borde ju vara favoriterna. Fast helt ärligt så är nog en vanlig jordgubbstårta det jag oftast har på min födelsedag mitt i sommaren och då använder jag bästa receptet på tårtbotten?

Hög o fin tårtbotten


Jag måste även ge lite allergi-tips!
Vill man allergianpassa sina tårtor så tycker jag att det är bra göra rulltårta och använda det som botten, dvs man ska inte rulla det till en rulltårta. Rulltårtebotten är även smidigt att använda om man ska göra tårta till många.

Mjölk- och äggfri rulltårtebottenGlutenfri rulltårtebotten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *