5 godaste kycklingrätterna

Dagen har gått i ett och jag har inte hunnit sitta ner vid datorn nånting sedan i morse då jag bara scrollade igenom nyheterna. Men nu har lugnet lagt sig i huset och jag har satt mig vid köksbordet med datorn och kom på att det är söndag och dags för en ny ”5 godaste…”.

I dag tipsar jag om kycklingrecept. Jag har försökt välja ut mina fem topp-recept, inte det lättaste eftersom jag älskar kyckling och tycker att jag har hur många goda recept som helst.

5 godaste kycklingrätterna

 

Kycklingtortilla

Jag börjar med hela familjens storfavorit. Nästan alltid när jag frågar barnen vad vi ska äta så svarar de kycklingtortilla. Och jag håller med dem, det är supergott. Nu har jag modifierat receptet lite och har ännu mer grönsaker i röran, jag använder bl.a. zucchini och morötter också.

Parmesan- och kycklinggratäng

Det här är en ganska ny favorit, men den kommer nog stå på vårt bord rätt ofta i vinter. Parmesan i såsen är to die for. Broccoli är ett perfekt tillbehör, lägg det gärna tillsammans med kycklingen i formen.

Röd pestokyckling

En enkel kycklingrätt som smakar supergott och som blir lite roligare om man som här garnerar formen innan servering med ruccola, tomater, mozzarella och oliver.

Kyckling- och baconsallad

En av mina äldsta salladsrecept, men den är fortfarande lika god. Passar perfekt att bjuda många på. Variera sallad och grönsaker efter säsong och smak.

Krämig kycklingpaj

En paj full med en smakrik kycklingröra. Hur gott? Jag har även gjort en gratäng av själva röran en gång för den är så god och jag ville inte ha paj just då. Det funkade också jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *