Snö, sommar och semlor

Har ni haft en bra onsdag?

Min började på bästa sätt med en promenad till jobbet tidigt i morse. Jag trodde det skulle vara kallt så jag tog på mig lite för mycket kläder så det blev en varm och ganska jobbig promenad. Men ändå en skön start på dagen!

Det har ju knappt snöat nå den här vintern, men nu när vi har börjat drömma om våren då kommer snön. Det ska visst snöa hela veckan, suck. Men skönt att jag har fått in en rutin att promenera till o från jobbet, för det är så himla jobbigt att sopa o skrapa snöiga och isiga bilar. Och det slipper jag ju nu!

Jag har ju börjat längta till sommarn och allt roligt vi kommer göra då, så jag vill inte ha snö nu. Men i väntan på en grön gräsmatta, sol och blommor får jag nöja mig med fina tulpaner inomhus.

Hittade sån härlig bild på internet. Visst blir man glad av den?

Förutom att jag längtar till sommaren som är en bit bort, så längtar jag till februari då mycket roligt kommer hända. Som jag har längtat! Under februari infaller även fettisdag, en riktig favoritdag. Under en drygt månads tid är jag nästan beroende av semlor och kan äta nästan hur många som helst. Så himla gott!

Det finns många roliga och goda varianter på semlor numera, semmelsnittar, semmelmuffins, semmelkladdkaka osv. Men inget slår en riktig semla med kardemumma i bullan och mycket mandelmassa och grädde. Men den saftiga semmelkakan jag bakade i fjol kommer nästan upp i samma nivå. Så den tänker jag absolut baka i år igen, kanske redan i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *