Broccoligratäng med stekt vitkål och paprika

Av någon konstig anledning verkar jag aldrig ta mig från köket på måndagar. Jag har suttit kvar vid köksbordet efter middan och det var likadant förra måndagen också. I och för sig blev det en ganska sen middag både i dag och förra veckan och när det dessutom inte är något bra på tv:n som lockar så är det lika skönt att sitta kvar.

Jag läser nyheter o lite bloggar, scrollar igenom instagram o facebook och funderar på vad dagens blogginlägg ska handla om.

Tanken var att vi skulle äta kycklingtacos idag men eftersom Isak hade ätit på stan med kompisar efter skolan ändrade jag snabbt och spontant middagsplanerna. Istället gjorde jag en krämig och supergod broccoligratäng och dessutom stekte jag lite vitkål och paprika som behövde användas upp.

Tillsammans blev det en supergod och snabblagad middag till mig och Ida. Ida berömde maten flera gånger och jag njöt av berömmet och att hon också älskar broccoli lika mycket som jag gör.

Broccoligratäng

1 bukett färsk broccoli
4 ägg
2 dl grädde
50 g färskost
salt o peppar
grillkrydda

Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform, salta o peppra.
Ställ in i ugnen i 200 grader i  ca 10 minuter för att broccolin ska mjukna.
Blanda ihop ägg, grädde och färskost, Krydda med grillkrydda och lite salt o peppar.
Häll äggblandningen över broccolin.
Tillaga i 200 grader ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat något, men inte för mycket för den är godaste om den fortfarande är lite krämig.

Stekt vitkål o paprika 

vitkål
paprika
salt o peppar
grillkrydda

Strimla vitkålen och skär paprikan i mindre bitar.
Stek i olja, krydda med grillkrydda och lite salt o peppar.

Något annat som är typiskt för måndagar det är att jag försöker komma i säng lite extra tidigt för oftast är jag så himla trött just på måndagar. Och i dag är det inget undantag. Snarare är jag nog lite tröttare än vanligt för jag har varit vaken en hel del i natt pga en hemsk huvudvärk, som nu äntligen verkar ge med sig.
Så jag ska faktiskt packa bort datorn och gå o lägga mig nu så att jag är pigg o kry imorgon.
God Natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *