Studentfest eller inte

Nu börjar det klarna lite lite kring Isaks student, vi vet i alla fall vilken dag det blir. Vi vet också att det inte kommer bli en vanlig student men jag hoppas att det ändå blir en tid att minnas och glädjas över. Själva utspringet blir på torsdagen, dvs dagen före riktiga studentdagen och tyvärr får bara två anhöriga per student medverka. Inte lätt för en kille med två föräldrar, två systrar och en flickvän, förutom alla andra nära o kära som nog hade stått på skolgården om allt hade varit som vanligt. 
De två personer som Isak anmäler till skolan som anhöriga prickas av inför utspringet och hänvisas till en ruta på skolgården. Sedan blir det inte till att åka några flak eftersom det är förbjudet i år, men jag tipsade Isak om hur det var på min tid då vi inte heller åkte flak. Istället gick vi genom sta’n och ”sjöng” o skrek ut vår glädje.

I vanliga fall brukar studentveckan innebära en massa fester, mösspåtagning, bal och annat kul. I år är det mesta inställt eller omgjort till mindre fester med färre deltagare. Arrangörerna till balen höll ut i det längsta och trodde att den skulle gå att genomföra för de hade nog helt missat att man inte får samlas fler än 50 personer. Men när smittskyddsläkaren hotade med att stänga ner balen kom det ett mejl från arrangören att balen var inställd och att alla får tillbaka sina pengar.
Jag som brukar älska att planera och fixa fester känner ingen inspiration alls just nu. Det är för många frågetecken kring studentfesten som jag trots allt vill göra så bra som möjligt för Isak. 
Hur många kan man bjuda i år? Vill någon komma? 
Kan man vara ute så kan man ju bjuda de närmaste åtminstone, men måste vi vara inne vill man ju inte vara speciellt många. Ska han i väg på någon fest på kvällen eller är alla inställda. Ska vi ha festen på torsdag eller fredag? Mycket som är oklart och många frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *