Studentfirande med grillbuffé

Självklart blev det en liten studentmottagning med bubbel o snacks, grillbuffé och tårtor i torsdags för att fira Isaks student. Är fortfarande så lycklig över att vädret var så bra så vi kunde sitta ute o äta o umgås i flera timmar. Älskade sommar!

Bubbel och snittar

taocchips, morotsstavar, salsa och dipp
popcorn


Grillbuffé

Från grillen
fläskytterfilé
kycklingfilé och kycklinglårfilé
majskolvar
laxfilé
halloumi
Tillbehör 
risonisallad med risoni, pesto, paprika och tomat
krossad potatis med citron och färska örtkryddor
focaccia

Såser
chimchurri
köpesbearnaise
 


Efterrätt

pavlova med grädde och melon
studentmössor 
grädde, jordgubbar och melon 

Eftersom vi inte var så många (11 st) var det perfekt att kunna använda grillen för matlagning. Blir man för många är det risk att grillytan inte räcker till och man måste grilla i omgångar och det vill man ju inte när det väl är dags att äta. Då är det bättre med mat man har förberett och kanske t.o.m äter kall, såsom sallader, kallskuret och bröd.
Nu tror jag att studenten är färdigfirad och det är dags att ladda om och planera för midsommar som är om mindre än en vecka. Sedan är det inte länge kvar tills Ida blir tonåring och nån vecka efter det fyller jag jämnt. Tala om att det är festernas sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *