Jordgubbsmuffins

Jag tycker om små fikabitar, så ofta gör jag minimuffins när det är dags att baka muffins. Perfekt storlek och är man riktigt fikasugen kan man ta två med gott samvete. Jag köpte flera liter billiga jordgubbar för ett tag sedan och efter att vi hade ätit en massa och jag hade fryst ner det jag ville hade jag fortfarande kvar några jordgubbar så då passade det perfekt att baka dessa små munsbitar.


Jag tycker de är godast att äta som de är, men prova gärna att spritsa lite grädde uppepå så har du en fin bakelse.

Jordgubbsmuffins

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
jordgubbar

Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt till smeten växelvis med mjölken.
Rör om.
Klicka ut i muffinsformar (sätter du pappersformar i en muffinsplåt så behåller de fin form). 
Fyll formarna till tre fjärdedelar.
Skär jordgubbar i mindre bitar.
Tryck ner ordentligt i smeten för de trycks upp under gräddning.
Grädda i 225 grader ca 12-15 min för minimuffins. Gör du vanliga muffins så gräddar du dem i 200 grader i 15-20 minuter.

************

Efter att det har varit grått, regnigt och blåsigt i flera dagar fick vi en helt underbar kväll igår och jag fick hopp om att den riktiga sommaren med värme o sol var på väg tillbaka. Med tanke på att Ida fyller år i morgon och att vi vill ha utomhuskalas så var besvikelsen stor när jag vaknade och grå-vädret var tillbaka och prognosen var inte speciellt positiv heller.
Inte ska vi väl ha en sån här tråkig regnsommar i år? Ja, jag vet att vi hade en kanonjuni. Men det räcker inte med en bra sommarmånad på ett helt år.
Trots väderprognosen kommer dagen gå åt till att planera och fixa inför morgondagens tonårings-kalas. För hoppet om fin-väder är det sista som överger mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *