Tjejkväll med mat o dryck

Åh vad jag älskar att vakna med en glad o lycklig känsla. Det gjorde jag idag och det beror på att jag träffade två vänner igår och vi hade en helt underbar kväll. Vi satt ute hela kvällen och åt o drack så mycket gott medan vi surrade i ett.

Jag vaknade dock lite för tidigt i morse så jag känner mig lite småseg just nu, så när jag har publicerat det här inlägget tänker jag gå ut o lägga mig i solen o vila. Perfekt väder idag och det verkar fortsätta, jag är så glad att jag har en massa semester kvar och får njuta finvädret.

Vi började med ett glas Prosecco med jordgubbar och mynta.
Till fördrinken åt vi en caprese med hjortronsirap.
Varmrätten bestod av två olika sorters kallskuret kött o sås och
potatissallad med bl.a. halloumi o senapskräm
Sedan blev det brie-toast med blåbärssylt.
Till varmrätten och brie-toasten drack vi ett gott franskt rödvin.
Efterrätten var en smarrig kladdkaka med en massa daim och mjölkchoklad på toppen. 
Till den åt vi jordgubbar o grädde och drack en drink med tranbärsjuice, lime, jordgubbar och mynta.
Ikväll är det dags att träffa två andra vänner och jag hoppas på en lika bra kväll. Vädret verkar i alla fall vara med oss. Ikväll ska vi vara hemma hos mig och jag har gjort det enkelt för mig genom att bestämma att vi köper Take Away medan jag sedan gör efterrätt. Ibland är det så skönt att göra det enkelt för sig.
Jag brukar ju tycka om att laga mat o bjuda på men nu kände jag inte alls för det och det viktigaste är ju att vi träffas. Så då blir det hämtmat. Man behöver inte alltid krångla till det så mycket.
Planen för i dag är att jag även ska fixa i ordning en till omgång rabarbersaft. Perfekt syssla i finvädret eftersom man då är ute när man både sliter upp och sedan skär rabarbern. Sedan tänkte jag även göra rabarbermarmelad, en supergod marmelad som jag inte har gjort på några år. Måste bara se till att göra plats i frysen för både saft och marmelad fryser jag ner för längre hållbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *