Matsedel v.39 september 2020

Idag fyller Olivia år och vi ska snart fira henne med paket och smörgåstårtelunch, så jag har pysslat hela förmiddan med garnering och städning. Men nu tar jag en paus för att dricka en kopp te och dela med mig av en veckomatsedel, som sig bör då det är söndag.

Som vanligt hoppas jag att ni hittar nå riktigt smaskigt som ni vill testa.

Matsedel v.39 september 2020

Måndag
Vi börjar veckan med denna goda Ugnslax med parmesan-färskost som klarar sig själv i ugnen. Som så ofta använder jag smaksatt färskost som genväg till smaksättning. 
Tisdag
Med aktiva barn som ibland har flera träningar samma dag är det bra om de kan fixa sig en god middag själv. Det här är Idas specialitet när hon har bråttom men är hungrig – Idas skinkpasta med ost
Onsdag
Alla i vår familj älskar olika typer av wok, den här Enkla fläskwoken med nudlar och grönsaker gjorde jag i fjol i Spanien då utbudet inte var detsamma som hemma i mitt egna kök. Extra kul att lyckas när man tager vad man haver….
Torsdag
Är det någon jägare eller svampplockare som läser bloggen? Har ni tjäder och kantareller tycker jag att ni ska testa denna Tjädergryta med kantareller som jag gjorde i fjol då vi hade både tjäder och kantareller i frysen.
Mysfredag
Gratinerade tacoskålar passar perfekt som fredagsmys. Ett roligare sätt att servera taco på eller en perfekt förrätt.
 
Veckans godsak
Kanelbullar i långpanna med krämig kanelfyllning är perfekt att göra när man har lite ont om tid men ändå vill ha bullar, för här slipper man ju den tidskrävande utbakningen och det blir bara en plåt att grädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *