Matsedel v.50 december 2020

God morgon! Här sitter jag i ett tyst hus med tända ljus och njuter av julkänslan och lugnet. Underbart! Alldeles strax ska jag duka fram frukosten och det lär bli en frukost deluxe med en massa goda rester från gårdagens julmiddag. Love it! Få se om nån mer hinner vakna eller om jag får mumsa på alla godsaker ensam.

Matsedel v.50 december 2020

Köttfri måndag
Mandel- och glutenfri vegetarisk saffranspaj

Som vanligt börjar vi med en köttfri middag och idag tycker jag det passar med en julinspirerad paj som dessutom är både mandel- och glutenfri.

Fisk-tisdag
Laxburgare med fetaost

Laxburgare brukar vara populärt och tipsar jag om en variant med fetaost. Så smarrigt, servera med goda tillbehör och du har en kanonmiddag.

Onsdag
Pasta med parmaskinka

Mitt i veckan passar det med lättlagad pasta som går snabbt att fixa ihop och den här med parmaskinka och soltorkade tomater är riktigt god.

Torsdag
Ajvar-biffar med lök- och paprikasås

Köttfärsbiffar i alla olika smaker är en storfavorit hemma hos oss, den här variant har jag dock glömt bort. För flera flera år sedan gjorde vi den ganska ofta och nu när jag hittat den lär den snart stå på vårt middagsbord igen.

Mysfredag
Mexikansk kycklingpaj

Arbetsveckan avslutas med en mysig och god paj med kyckling och kryddad med bl.a. tacosalsa. Den här rätten blev jag också supersugen på nu när jag ”hittad” den.

Veckans godsak
Vanilj- och saffranskaka

Det här blev fjolårets godaste nykomling bland alla julkakor och den har jag faktiskt planerat att baka idag för nu har jag längtat länge nog efter den. Så saftig och god.

2 reaktioner till “Matsedel v.50 december 2020”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *