Glöggmys ute

Vi håller i och håller ut.

Så istället för glöggmys inne i vårt kök dukade vi upp ute så att vi äntligen kunde bjuda min mamma på lite fika igen. Tände några eldar både för värme och mysfaktor. Men det var faktiskt riktigt skönt ute så vi behövde inte värma oss vid elden, utan kunde sitta på lite avstånd och njuta av utsikten.

Det gäller att vara lite kreativ och tänka utanför boxen för att kunna umgås nu för tiden. Vi var färre än åtta, utomhus och höll avstånd, precis som man ska och vi fick en jättemysig eftermiddag. Det är såna här stunder vi kommer komma ihåg när denna konstiga Corona-tid är över.

Glöggmys

Glögg – vin och alkoholfri
Russin o hackad mandel
Kaffe, te, varm choklad, cola zero
Grillad korv
Skinksmörgås
Äppelmos o senap
Lussekatter
Pepparkakor
Ädelost

Oftast när vi dukar upp till fika utomhus är det sommar o varmt och man får vara orolig för att godsakerna ska smälta bort eller bli dåliga i värmen. I dag fick vi se till att det inte blev för kallt. Skumtomtarna var ingen hit att ha ute i kylan till exempel och kaffet fick man hälla upp i omgångar så att det inte kyldes ner för snabbt i muggen.

Nu hoppas vi på lite mer snö men samma milda väder på julafton så att vi kan sitta ute nån timme då också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *