Recept december 2020

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas att vi under 2021 kan börja umgås mer med nära o kära. Det är vi alla värda.

Istället för att summera hela 2020, som förutom pandemin varit riktigt bra, nöjer jag mig med att sammanställa recepten från december. December som blev starten för min nya blogg matro.blog.

Nu ser jag fram emot ett nytt år, en massa nya recept och nya följare till min blogg. Det sista behöver jag er hjälp med. Så vill ni vara riktigt snälla med mig så hjälper ni till att dela min blogg på andra bloggar, på instagram, på Facebook och bland era vänner.

Recept december 2020

Jag började med lite julbak då jag kombinerade två favoritsmaker – havrekakor och saffran och bakade Saffranshavrekakor med russin.

Innan all julmat passade det bra med en riktigt vardagssoppa med korv, potatis och morötter. Den här korvsoppan är en riktigt vardagsfavorit, så enkel o snabb att göra och så god.

Jag har börjat baka en hel del bröd nu igen, så glad att jag har mer tid och ork till det numera. Dessa sneda frallor var en variant av bröd jag har bakat senaste tiden.

Choklad och klassiska pepparkakskryddor är en perfekt kombination som jag kombinerade i en smarrig mjuk chokladkaka med pepparkaksfrosting.

Nötfri Rocky Road har alltid varit en storfavorit för mig och i år testade jag att göra en ny variant med tacochips istället för frön för att få till det salta och crunchen. Dessutom använde jag Dumle Cranberry som gav en fräsch touch därför kallade jag den här varianten för Fräch nötfri Rocky Road.

Olivia bakade smarriga saffranskokosbollar med choklad som hon kom o bjöd oss på. Hon gjorde två varianter, en med vit choklad och en med mjölkchoklad.

Julaftonens efterrätt var en god hjortronglass, som passade perfekt efter all julmat. Älskar den här äggfria och lättgjorda glassen som går att variera en massa.

Det sista från julens gravade lax blev till en gravlaxpasta med grönkål. Jag säger det igen – lax och pasta är så gott.

Fläskfilé under ost- och grönsakstäcke blev en nygammal favorit för oss där man kan använda sig av sina favoritgrönsaker eller vad man för tillfället har hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *