Nyår i Kåbdalis

Nu har vi kommit hem efter helt underbara dagar i Kåbdalis, en skidort några mil från Luleå. Winter wonderland! Resan arrangerades av bästa Astma- och Allergiföreningen i Luleå. Allergiker och föräldrar till allergiker är vana att vara noggranna med hygien och hålla avstånd så det var väldigt Corona-säkert.

Alla åkte med egen bil, vi bodde familjevis och inga gemensamma aktiviteter arrangerades. Eftersom slalom dessutom är en ute-aktivitet och vi var i kvar i vår hem-region bara några mil hemifrån kände vi att vi kunde åka trots pågående pandemi.

Som en extra säkerhet fick varje familj ett hygien-paket, sponsrat av Apotea, med tvål och handsprit. Jag älskar handsprits-servetter! Ida har alltid med sig såna, perfekt att torka av bord och handtag för att undvika komma i kontakt med nötter (eller Corona-virus just nu då). Perfekt att ha med sig på restaurang, fik, flyg – ja överallt!

Vi åkte till Kåbdalis dagen före nyårsafton och framför allt Ida hann med att åka ordentligt med slalom i flera dagar. Perfekta backar, bra väder och lite folk var en perfekt kombo. Roligaste skid-dagen var nog nyårsafton då hon fick åka med en kompis som också firade nyår i Kåbdalis, och hon ”slapp” åka med pappa.

Nyårsaftonsmenyn var lite ”Man tager vad man haver”, men jag tycker vi fick ihop en riktigt bra meny. Lite tog vi med oss själv och annat fick vi levererat till Kåbdalis av Ica Jokkmokk.

Efter bastun tog vi lite ost o chark innan vi satte igång med förrätten som var en enkel klassiker – Toast Skagen. Men Ida som älskar Toast Skagen tyckte verkligen inte om köpes-varianter på skagenröra. Så i fortsättningen gör jag nog alltid min egen och struntar i snabb-varianten.

Vi hade tagit med oss en bit älgbiff som vi stekte i skivor och åt tillsammans med tärnad potatis, bea och sallad som varmrätt. Riktigt gott!

Till efterrätt hade jag gjort After Eight-pannacotta med smak av kardemumma. Riktigt gott och helt i min smak som älskar att kombinera både mint och kardemumma med choklad och här fick jag alla tre smaker i en o samma efterrätt.

Det bästa med dessa dagar var nog våra bastu-stunder före middagen varje dag. Värme och lugn – precis vad jag gillar. Vi har en jättefin bastu hemma men är väldigt dåliga på att använda den. Men nu ska jag verkligen försöka bli bättre på det. Det ”jobbiga” är ju att det tar ungefär en timme att få den varm, så man måste komma på i tid att man vill basta.

Nu hade vi sån tur så det fina märken c/o Gerd sponsrade oss med fina produkter. Vilken lyx!

Något annat mysigt var våra spelstunder som vi också är dåliga på att ta oss tid till hemma. Men i en stuga utan alla måsten är det en perfekt kvällsaktivitet. Ett av alla roliga spel vi hade med oss var Sequence. Har ni spelat det? Det är faktiskt riktigt roligt.

Nyårsdagen var det nog många som var lite trötta o sega för då var det väääldigt lugnt i backarna. Men dagen efter, igår lördag, då däremot var det mycket folk och långa liftköer. Tack o lov var Ida o Leif tidigt ut i backarna och hann åka en hel del innan det blev dessa långa liftköer. Efter lunch åkte det några till åk, men ledsnade rätt snabbt så då packade vi ihop våra grejer och åkte hem istället.

Borta bra men hemma bäst, så skönt att komma hem och fick se dubbla hockeymatcher hemma i soffan. Först fick vi se Luleå vinna i SHL och sedan fick vi tyvärr se Småkronorna förlora kvarten mot Finland.

Så himla skönt det var att sova i sin egna säng i ett riktigt mörkt rum. Eftersom jag är dålig på att ligga o dra mig, men kände att jag behövde sömn så bestämde jag redan igårkväll att jag inte skulle stiga upp före 9. Jag sov hela natten till halv nio, men jag hade ju lovat mig själv att ligga till 9 istället för att rusa upp som jag brukar göra. I och med det så lyckades jag faktiskt även somna om till halv tio. Känner mig som en tonåring 🙂

Alltså detta var så bra ordnat och till ett riktigt kanonpris. Vill ni också ha möjlighet till en sån här bra arrangerad resa så ska ni genast gå med i Astma- och Allergiförbundet och Luleå-föreningen. Här blir man medlem. Och här kan ni läsa om allt roligt som Astma- och Allergiföreningen i Luleå fixar.

En kommentar till “Nyår i Kåbdalis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *