Sushikväll

För länge sedan lovade jag Ida att vi skulle göra egen sushi nångång under jullovet. På måndag börjar skolan igen så det var hög tid att hålla det jag lovat, så igårkväll bjöd vi på flera olika varianter av sushi. Och spagetti o köttfärssås till de som inte ville ha sushi.

Ida som älskar sushi tyckte att de vi gjorde var helt gudomliga och kunde knappt sluta äta. Jag tyckte att vi var lite för snåla med fyllningen så det smakade lite för mycket ris. Men nu vet vi till nästa gång.

Nu ska det inte dröja 10 år tills vi gör det igen för det var ju riktigt enkelt och roligt pyssel en fredagkväll. Och vilken dröm för Ida att ha nästan obegränsat av sushi att äta. Gissa vad det blir till lunch idag?

Middagen däremot har jag inte bestämt än och känner att jag saknar den rätta inspirationen. Men den kommer kanske under dagen. En dag som jag tänker tillbringa i soffan med att se längdskidor, skidskytte och dubbla hockeymatcher mest hela da’n. Nu när jag skriver det så inser jag att jag måste komma på nå lättlagat eftersom jag inte har tid att stå i köket idag. Har ni några tips till mig?

4 reaktioner till “Sushikväll”

 1. Härligt med sushikväll. Gör en taco- eller kebabsallad ikväll.
  Hoppas du får tillbaka inspirationen 🙂

  1. Jag tror inspirationen är på väg tillbaka, har en massa recept jag vill testa till veckan. Tack för dagens middagstips. Det blev nästan det du tipsade om. Vi hade en påse med färdig kycklingkebab som vi stekte och åt till sallad o såser och även mjuka tortillas för de som ville.

   Ha en bra lördagkväll!

  1. Åh så gott. Det var jag också lite sugen på, men vi hade inget bra bröd för varma mackor. Nästa helg kanske vi också fixar lite varma mackor. Blir lite nyfiken vad ni hade på era – ”Extra allt” låter smarrigt.

   Ha en fortsatt bra lördagkväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *