Roadtrip med mat och fika

Nu är jag tillbaka efter en midsommarpaus från bloggen. Hoppas ni har haft en bra midsommarhelg. Det har jag haft och vi har varit i väg på en mini-roadtrip. I torsdags flög vi till Stockholm med första planet som blev en aning för tidigt, för gu’ vad trötta vi var. Men så snabbt vi somnade på kvällen och så bra vi sov trots att vi inte sov i vår egna sängar och det får vi nog tacka det tidiga planet för liksom alla 23 ooo steg.

Easts Poke Bowl med räkor – jag älskar den.

Efter en shopping-förmiddag mötte jag och Ida upp Olivia (Leif var på eget håll) för lunch på East och vi hade sån tur som fick plats på deras uteservering. Efter en skön lunchpaus var det dags för ytterligare lite shopping och promenerade innan vi blev fikasugna. Ingen av oss hade testat Mr Cake tidigare så vi var helt eniga om att vi ville testa deras goda fika. Tre olika sorters bullar blev vårt val. Så otroligt gott det var och så skönt med ytterligare en paus 🙂

Cinnamon bun med frosting, kardemummabulle och solbulle. Mums!

Sedan var vi rätt nöjda och åkte till hotell där vi checkade in och tog det lite lugnt och efter ett tag anslöt både Leif och Emil. Sedan var det dags för ytterligare en tur in till city och mer ätande, efter mycket velande valde vi till slut goda hamburgare i Kungsträdgården.

Men så tråkigt med restriktionerna om max fyra vid varje bord, så att vi var tvungna att sitta vid två olika bord. Läste att just den begränsningen är en av sakerna som eventuellt tas bort 1 juli när vi släpper på ytterligare några restriktioner. Hoppas….

Fredagen började med hotellfrukost i en ganska lugn frukost-restaurang. Skönt! Sedan fick vi en guidad tur runt Tyresö, så himla kul att se. Därefter åkte vi vidare mot Taxinge slott som är kända för sin fikabuffé och för att Hela Sverige bakar spelas in där.

Det var inte bara vi som tyckte att det var ett mysigt ställe att starta midsommarafton på. Kön ringlade lång och vi hade lite tidsbrist så istället för att stå i kön till fikabuffén inomhus tog vi snabbvarianten och var mer än nöjda med det. God räkmacka till lunch och kanelbulle till efterrätt blev perfekt och allt det och lite till gick att köpa ute på gården utan kö.

En liten del av fikabuffen
Låter det inte gott?

Men jag var tvungen att gå in och fråga om lite ingredienser (viktigt att det är nötfritt) och då passade jag på att ta kort på buffén i alla fall 🙂 After Eight-godbiten hade jag nog valt om vi hade valt något därifrån, jag som älskar mint och choklad. Fast å andra sidan hade jag nog haft sån beslutsångest vad jag skulle välja av alla 60-80 sorterna så jag hade kanske inte kunnat välja något alls.

Efter biltur, lunch och fika var inte Ida sugen på restaurang på kvällen utan ville äta hamburgare på hotellrummet. Så helt plötsligt fick jag och Leif en date night på tu man hand i Stockholm. Vi började med en drink (och öl) på Miss Clara, tanken var att gå vidare. Men vi fick ett bra bord och deras midsommarmeny såg så god ut så vi blev kvar där. Men eftersom vi fortfarande var så mätta från frukosten och lunchen så delade vi på deras 3-rättersmeny. Och vilken tur för det var såå mycket mat.

Fördrink – Vit Bellini
Förrätten – Vitlöksgrillad baguette toppad med handskalade räkor, tomat, mascarpone och basilika
Varmrätten – Svensk hängmörad biff med sötpotatisstomp med pancetta. Serveras med grillad sparris och rödvinssås. (Detta var alltså lite mindre än en halv portion. Tror aldrig jag skulle ha fått ner lika mycket till)
Efterrätten – Vaniljglass med färska jordgubbar

Efter ytterligare en natt med bra sömn och sedan en god hotellfrukost checkade vi ut och lämnade Stockholm. Huvudanledningen till vår Stockholmsresa var att vi hade köpt en bil som vi skulle ner och hämta. Så nu började vi vår resa norrut med bil istället för flyg, och tog då en liten omväg på 30 mil. När vi ändå var hyfsat nära Jämtland tog vi den omvägen hem för att efter nästan 1,5 år äntligen få träffa Leifs föräldrar och syster med familj igen.

God middag, underbar efterrätt och trevligt sällskap ute på altanen i några timmar blev det. När vi sedan vaknade i morse satt vi o pratade några timmar och åt lite frukost/lunch innan det var dags att sätta sig i bilen igen för de sista 60 milen hem. En kort visit men Leif jobbar imorgon igen. Så vi får tänka att det var bättre än inget i alla fall. Leif och Ida ska tillbaka till Jämtland i slutet av juli då jag har börjat jobba.

Vi kom hem lagom till middag och eftersom det var strålande sol åkte vi och köpte en bit flankstek som vi grillade och åt med fransk potatissallad. Så gott med hemlagad mat efter så mycket restaurangmat. Men det godast av allt var nog min kopp chai-te som jag varit utan i flera dagar. Sedan har vi haft en helt underbar kväll på altanen.

Borta bra men hemma bäst!

3 reaktioner till “Roadtrip med mat och fika”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *