Panelens pepparsås – enklaste och godaste

På Isaks födelsedagsmiddag hade vi en av hans favoritsåser – den superenkla och jättegoda pepparsåsen som vi ofta har till kött både på sommaren och vintern. Receptet sägs komma från restaurang Panelen som funnits i Boden i evigheter. Vet inte om det stämmer, men….

Panelens pepparsås – enklaste och godaste

1 dl Caj Ps grillolja/marinad
2,5 dl grädde
0,5-1 msk nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt stå o småputtra ihop ganska länge.
Smaka ev. av med mer svartpeppar. Det ska vara en stark pepparsmak.

Sån användbar och enkel sås som kan stå och puttra för sig själv på spisen medan man fixar med det andra. Den funkar bra till kött men även till köttfärsbiffar är den supergod. Testa!

Ännu en natt med för lite sömn, jag börjar nog bli gammal för jag kan inte sova på morgonen. Jag förstår inte varför jag måste vakna så tidigt. Men vad gör det när man får en sån mysig morgon, med tända ljus, god frukost och en magiskt vacker utsikt. Snö, frost och rosa himmel.

Om man inte får sova får man tanka energi på annat sätt.

Bild tagen från köksbordet där jag sitter med min tekopp 🙂

En kommentar till “Panelens pepparsås – enklaste och godaste”

  1. Ja! Det stämmer att receptet kommer från Panelen i Boden. jag har en bekant som jobbat där tidigare. Då fick jag originalblandningen av svartpeppar och grillolja. Det var bara att tillsätta grädde.
    Det är dock inte CajP i originalreceptet. Panelen köpte in grillolja bulk i dunk, men CajP är närmast som går att köpa på stan. Tyvärr har nu Panelen i Boden klappat igen. De har istället öppnat restauranger i Luleå och Piteå. Inte riktigt lika bra längre. Världens bästa pepparsås!😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *