Krämig potatisgratäng

Torsdag innebär att jag ska sitta vid skoldatorn hela dagen. Snart är det dags för tenta igen, så det är plugg deluxe som gäller idag. Men jag börjar som vanligt med en lugn och lång frukost med tända ljus och Nyhetsmorgon och njuter av att slippa morgonstressen. Sån lyx!

Tänkte passa på att tipsa om den krämigaste potatisgratängen. Jag älskar att använda Cream Cheese i matlagning, det mesta blir så mycket bättre och krämigare med det. Perfekt med lite potatisgratäng till helgen, eller?

Krämig potatisgratäng

1 kg potatis
1 gul lök
3 dl grädde
100 g cream cheese gärna med smak av vitlök och örter
ev. 1 klyfta vitlök
salt och peppar
riven ost

Skala och skiva potatisen och löken. 
Varva dessa i en smord ugnsform. Salta och peppra mellan varven.
Koka upp grädde och cream cheese. Pressa ner vitlök. 
Häll ost- och gräddblandningen över potatis och lök i formen.
Strö riven ost överst.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter, beroende på hur tjock potatisskivorna är och hur stor formen är. 
Täck med folie eller ugnspapper om det blir för brunt uppepå.

Ser det för torrt ut så häll på lite mer grädde för att äta en torr potatisgratäng är såå tråkigt. Testa gärna att använda smaksatt ost, ett enkelt sätt att få extra kryddning.

Ida som inte brukar tycka om potatisgratäng så jättemycket, älskar den här varianten. Både varm och kall 🙂

Nu är blogginlägget skrivet, teet uppdrucket och Ida på väg till skolan så då är det väl bara att ta fram skolböckerna och sätta igång med pluggandet. Nu ska jag bli proffs på bl.a handel med varor inom och utanför EU och hur det ska bokföras med moms, tullavgifter m.m.

Det enklaste avsnittet är det om löner, arbetsgivaravgifter, löneskatt och semester eftersom det är det jag jobbar med i vanliga fall 🙂 Så jag känner mig rätt säker både på procentsatser, lagar o regler och hur det ska hanteras och bokföras.

2 reaktioner till “Krämig potatisgratäng”

    1. Tack! Jag är så nöjd att jag tog tag i det för det är så himla kul. Så jag tycker verkligen att du ska försöka börja plugga du också! Vad vill du läsa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *