Kantareller och Västerbottenskräm på chips

Vilken fin dag vi fick idag, i alla fall än så länge. Jag hoppas det håller i sig för det är ju så underbart med sol och värme. Jag började morgonen med en långpromenad genom ett tyst, soligt och vindstilla Luleå. Bästa starten, framför allt så smakade teet och mackan så otroligt gott se’n.

Vill du ha ett snabb-fixat snacks till ikväll? Då måste du testa de här chipsen med kantareller och en kräm med Västerbottensost. En perfekt början på kräftskivan eller vilken kväll som helst.

Kantareller och Västerbottenskräm på chips

chips
rödlök, finhackad
kantareller (ca 1 stor näve)
Västerbottenskräm
1 dl crème fraiche
1 dl Västerbottensost, riven

Rör ihop crème fraiche och ost. Låt stå kallt till servering.
Rensa, dela och stek kantarellerna. Salt och peppra.
*****Vid servering*****
Lägg ut chips på ett serveringsfat.
Klicka ut västerbottenskräm över chipsen.
Strö över kantareller och rödlök.
Servera.

Det är ju inte lika gott som citron-crème-fraiche och löjrom som jag har på den andra tallriken. Men det är ju inte mycket som är godare än riktig löjrom, eller hur?

Jag är bara inne en snabb sväng för att fixa en kopp te, som jag se’n ska ta med mig ut. Hur många såna här soliga fina lediga dagar har vi kvar i år? Jag tror att de flesta nog har slut på sin semester nu, eller hur?

När jag ändå är inne passar jag på att skriva till er, så att ni får det här receptet och hinner fixa gott snacks till ikväll. Jag har dock förstått att det finns de som inte tycker om svamp (vi har lyckats ha två sådana gäster i sommar). Oj, vad jag tycker synd om dem som går miste om smarriga kantareller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *