Avsluta på topp

Nu är första arbetsveckan avklarad. Jag överlevde!

Innan det var dags att sätta igång jobbhösten så avslutade jag semestern med en kanonhelg och fest både lördag och söndag. Det gäller att avsluta på topp 🙂

Lördagens grillmiddag

På lördag bjöd vi över grannarna på en efterlängtad middag som äntligen blev av. Planen var lite grillat och trots att det spöregnade höll vi fast vid planen. Skönt att det inte är jag som är grillmästaren. Istället fick jag stanna inomhus och dricka god rosa champagne.

Försnacks

Champagne
Chips med citron-crème-fraiche och löjrom
Chips med västerbottenskräm och kantareller

Popcorn

Grillmiddag

Triple Cheese Beer Can Burgers
Tunna revbensspjäll
Grillad zucchini, ärtskidor, paprika, champinjoner

Grillade tomater
Ugnsrostad egen färskpotatis

Coleslaw
Skuren sallad
Bea

Undra hur många såna här pajer jag har bakat och ätit i sommar

Efterrätt

Kardemummakryddad rabarberpaj med grädde

Söndagens födelsedagskalas för mamma

På söndag var det sedan dags att fira mamma som egentligen fyllde år i måndags. Men eftersom jag var tvungen att jobba då och misstänkte att det kunde bli mycket att göra (så rätt jag hade) så firade vi i lugn och ro på en ledig dag istället.

En heldag som vi började med gott sötfika (drömtårta, tårta, bullar, rullrån, småkakor) kaffe och te innan vi dukade upp en massa gott småplock och bubbel. Älskar det!

Mitt bidrag var ost och mina favorit-minipizzor med gott pålägg, den här gången hade jag lufttorkad skinka istället för bresaola.

*********

Är det fler än jag som sovit som en kratta i natt (Vilket uttryck 🙂 ) Men alltså denna fullmåne gör att jag ligger vaken på nätterna. Varje gång jag ligger vaken utan annan anledning än månen blir jag så fascinerad över att folk inte tror att vi påverkas av månen. De skulle bara veta….

Första arbetsveckan och en vaken-natt gör nog att det blir en lugn och tidig kväll i kväll. Men lite god middag med familjen och nån serie i tv-soffan hoppas jag att jag hinner med innan jag somnar och hoppas på en hel natts sömn.

Ha en underbar helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *