Kardemummakryddad rabarberpaj med kokos

Ännu en solig ledig dag. I love it!

Äntligen har jag även fått vakna av mig själv, känns som det var evigheter sedan det hände, och jag njuter för fullt att inte ha blivit väckt av något annat än solljuset i dag. Kommer nog bli en bra dag 🙂 Har jag tur kanske jag även blir lite morsdags-firad. Mors dag är ingen stor dag hos oss, men jag ska villigt erkänna att det är kul att bli lite firad och uppassad.

Jag tror att jag ska fira mig själv med en liten bit av rabarberpajen jag gjorde i går. Jag kryddade den med kardemumma, en favoritkrydda, så den blev så himla god. Dessutom tillsatte jag lite kokos och det ger en sån härlig och god smak som passar perfekt till rabarbern. Har ni inte provat det så måste ni gör det nu!


Kardemummakryddad rabarberpaj med kokos

500 g rabarber
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
0,5-1 msk malen kardemumma
Pajsmet/deg
150 gram smör
1 dl socker
1,5 dl kokos
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Skär rabarbern och blanda med socker, potatismjöl och kardemumma.
Smörj en ugnsform med lite smör. Täck botten med ett lager rabarber.
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
Rör ner smöret.
Strö smeten över rabarbern och grädda pajen i 175 grader ca 35 minuter tills den fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något innan servering.

Jag använde 1 msk färdigmalen kardemumma, maler man själv behöver man nog inte en hel matsked eftersom det ger mer/starkare smak. Smulpaj är så himla gott och man kan variera ingredienserna hur mycket som helt. Den här varianten med både havregryn och kokos är en storfavorit hos mig och det blir även gott att krydda med kanel istället för kardemumma.
Rabarberpaj i solen – Det är sommar!

2 reaktioner till “Kardemummakryddad rabarberpaj med kokos”

    1. Visst är den!
      Den blir även god med kanel tillsammans med eller istället för kardemumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *