Löjrom med citron-crème-fraiche på chips

Har ni börjat fundera på nyårsmenyn? Eller är ni kanske bortbjudna och kommer till dukat bord? Det lutar åt att vi firar här hemma så jag sitter och klurar på en 3-rättersmeny.

Det skulle inte förvåna mig om vi äter räkor och/eller löjrom till förrätt, oxfilé till varmrätt och choklad till efterrätt. Inte så originellt 🙂 och jag förmodar att ni är fler där ute som har liknande meny på gång.

Vill ni ha ett gott drinktilltugg till välkomstdrinken/bubblet så kan jag tipsa om detta. Att riva ner lite citronskal i crème fraichen blev verkligen supergott och fräscht. Och löjrom tackar väl ingen nej till?

Löjrom med citron-crème-fraiche på chips

1 dl crème fraîche
0,5 citron, skal
100 g löjrom
rödlök

lantchips

Finriv citronskal och rör ner i crème fraiche.
Klicka krämen på chips och toppa med löjrom och rödlök.

Jag tycker lantchips passar perfekt till detta eftersom de är lite ”tjockare” och behåller krispet längre.

Nu har jag verkligen kommit in i semester-mood, så himla skönt med hyfsat sena kvällar och sovmorgnar. Jag älskar känslan att inte behöva gå o lägga sig för att orka upp och vara pigg dagen efter. Jag är ju aldrig nån nattsuddare så trots att jag är uppe längre på kvällarna har jag kommit i säng före midnatt varje kväll 🙂 Få se hur det blir på nyårsafton.

I dag är planen att ligga i soffan nu några timmar och se Vinterstudion och nån serie. Lagom till middag kliver jag nog upp och fixar go’middag för jag och Leif har date night ikväll och ska laga nå gott att äta på tu man hand innan hockeyn sätter igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *