Grillat levainbröd med pesto och mozzarella

Här händer det inte mycket, utan jag gör det jag har längtat så länge efter – Att ta det lugnt. Men nu har jag tagit det lugnt så länge så jag börjar bli lite rastlös. Bra tecken!

Så nu kanske det är dags att röja och sortera bland alla papper och pärmar vi var tvungna att ta ut från gästrummet när det renoverades i höstas. Tänkte gå igenom allt istället för att bara trycka in det i en bokhylla igen. Så mycket papper och pärmar man har samlat på sig. Jag älskar att man (jag) har så mycket digitalt nu istället.

En perfekt lunch i lugnet är goda lite lyxigare varma mackor med en stor kopp te. Vad är ert favoritpålägg och favoritbröd till varma mackor? Det här är en favoritvariant för mig.

Grillat levainbröd med pesto och mozzarella

levainbröd, eller annat gott bröd
cream cheese, t.ex. philadelphiaost
grön, nötfri pesto
mozzarella

Bred cream cheese på 2 skivor bröd.
Bred på pesto på båda skivorna.
Skiva mozzarellan och lägg ut ett lager på ena brödskivan.
Lägg på den andra skivan.
Grilla i mackjärn.
Servera med sallad.

Tidigare har vi bara hittat röd pesto som är nötfri, men nu finns även en grön variant som är hur god som helst. Lycka! Nötfritt är nog det finaste ordet jag vet 🙂

I ”riktig” pesto ska det vara pinjenötter, men nu verkar det som att det blir vanligare och vanligare med cashewnötter istället, tyvärr. Cashewnötter innebär livsfara för Ida och en av de nötter som inte få komma in i vårt hus eller i närheten av Ida. Lite läskigt att de nu börjar användas mer o mer och även ”dolt” i andra livsmedel.

En kommentar till “Grillat levainbröd med pesto och mozzarella”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *