Julen 2021

Nu är jag tillbaka efter en längre bloggpaus än väntat. Hoppas ni har haft några bra juldagar. Jag har haft en bra jul, men den blev inte som planerat.

En av julens bästa dagar är uppesittarkvällen och i år hade den all möjlighet att bli extra lugn och skön eftersom jag hade semester flera dagar i förväg. Men istället för att vakna upp till en mysig dag före dopparedan så vaknade jag upp med migrän 🙁

Så tråkigt, vi som verkligen hade sett fram emot en lugn och mysig kväll med en massa godsaker. Men Olivia styrde om och hade uppesittarkväll hemma hos sig istället, för Ida och en kompis. Så bra att inte allas kväll förstördes pga mitt huvud.

Ofta kommer mina migränanfall när jag är stressad eller när jag kopplar av efter en stressad tid. Men det stämmer inte den här gången. Men det var inte mycket mer att göra än att ligga i sängen i ett mörkt och tyst rum (förutom när jag var tvungen kräkas). Men vid sju-tiden på kvällen vågade jag mig upp och fick även i mig lite te och en skorpa.

Delar av vårt julbord hemma hos mamma

Trots att jag sovit till o från hela dagen sov jag hela natten och vaknade upp utan huvudvärk på julaftonsmorgonen. Lycka! Men som alltid efter ett migränanfall är jag påverkad, lite ”bakis”, dagen efter ett anfall. Men jag hade ändå en mysig och lugn julafton med paketöppning, ljuständning på graven, god mat, fika och julgodis och några måsten på tv:n.

Det positiva var att jag inte åt så mycket av allt det goda som man annars riskerar att göra på julafton 🙂 Speciellt jag som älskar julbord.

Jag är ledig ytterligare en vecka och ska fortsätta mysa och ta det lugnt här hemma. Inga stora planer och inga måsten. Äta gott, promenera och ligga i soffan o plöja serier är mina planer de närmaste dagarna 🙂 Vad har ni för planer?

Dessutom ska jag gå igenom min kamera och mina recept och se om jag har något julrecept jag ska dela med mig av. Bättre sent än aldrig….

2 reaktioner till “Julen 2021”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *