Bal, drinkar och förberedelser

Nu ska jag försöka komma ikapp med fler festligheter. I fredags var det skolavslutning i Luleå. Ovanligt tidigt, känns som att vi ofta är bland de sista men i år var vi bland de första.

Ida gick ut nian och det är värt att fira. Tänk att vi nu inte har något grundskolebarn nå mer. Helt crazy!

Jag är så stolt över henne, vår minsting. Hon gick ut med bra betyg och det blir nog inga problem att komma in på det gymnasieprogram som hon vill. Men det viktigaste är att hon inte har varit speciellt skoltrött, hon har tagit sig upp i tid och gått på alla lektioner. Utan minsta gnäll. Inte helt vanligt bland 15-åringar har jag märkt.

På onsdagskvällen hade de bal för avslutningsklasserna och Ida och hennes närmaste kompisar var hos oss innan för att fixa sig i ordning. Så mysigt och jag som älskar att pyssla och dona i köket fixade så klart några alkoholfria drinkar till gänget. Är det fest så är det….

Som välkomstdrink bjöd jag på en jordubbs- och limedrink, som de drack medan de fixade hår och smink och i väntan på maten.

Jordgubbs- och limedrink
Anjo hade många hår att locka. Vilken stjärna hon var som hjälpte alla tjejer att bli fina i håret.
Att gå ut nian är värt att fira

Innan maten hann de även med en syrlig Fizzy pop-drink. Fizzy pop, det sura och goda godiset passar perfekt i en syrlig drink. Jag tror att det här blev favoritdrinken hos tjejerna. På Pinchos har de haft något liknande, vet dock inte om den finns kvar på deras drinkmeny.

Balen var lite spontan-fixad så ingen middag ingick så därför fixade jag även lite tacos till tjejerna innan de skulle i väg. Tacos var kanske inte bästa mat-valet en bal-dag men eftersom middagen blev lite snabb-fixad så blev det något som fanns hemma och som de flesta tycker om.

Hade vi haft mer tid, både till planering och fix och om balen hade börjat lite senare hade jag fixat en 3-rätters-middag till tjejerna. Så kul för mig och det hade de vara värda 🙂

Till efterrätt blev det ännu en drink. En ”rolig” variant med passionsfrukt, passion- och mangosorbet och kolsyrad dryck. Perfekt efterrättsdrink.

Fizzy-pop-drink
Tacomiddag är sällan fel
Efterrättsdrink

Efter all mat, alla drinkar och allt fixande och piffande var det dags att bege sig till balen. Så fina tjejer och killar! Så underbart att se alla, många har man ju följt sedan förskoleåldern.

Man kan tro att bästa kompisarna hade pratat ihop sig om färg-matchning. Men det hade de inte.
Emmy och Ida har följts åt sedan förskoletiden,
men nu skiljs deras (skol)vägar åt då de ska gå olika program på gymnasiet.
Är man kort får man ta med sig en pall 🙂 Det har de planerat och skrattat mycket åt inför balen.

Torsdag, dagen före själva skolavslutningen var det dags att fira klassvis och som vanligt kan jag inte hålla mig från att vara med att planera o fixa. Eftersom det traditionsenligt är föräldrar som fixar ”sista natten med gänget”-aktiviteten så måste det finnas engagerade föräldrar och vi fick till slut ihop ett bra gäng.

Idas klass åkte till Örnvik, strax utanför Luleå. Där bjöds det på hamburger-tallrik med kladdkaka och grädde till efterrätt. Maten var kanske ingen höjdare men det var inte det viktigaste heller, utan det var att umgås och ha kul.

Och kul verkar de ha haft för de vill inte åka hem när tiden var ute. De hade förutom att äta även hunnit med att bada bastu, i jacuzzi och även i älven. En mysig avslutning på grundskoletiden för 9A.

Fint gäng kvällen innan skolavslutningen

En kommentar till “Bal, drinkar och förberedelser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *