Gyllene Tider

Tänk att det redan har gått lite drygt en vecka sedan jag såg Gyllene Tider på Stockholm Stadion. Det var sån himla bra konsert med alla gamla storfavoriter blandade med nya favoriter 🙂 Jag tycker ju att låtarna från 80-talet är bäst och jag tror jag fick höra alla bra låtar från då. Så jag var mer än nöjd.

Jag var lite orolig att det skulle regna och förstöra konserten, men det var en skön kväll utan regn. Och när man som mig är van med ljusa sommarnätter så är det himla mysigt med mörka nätter som omväxling och ljus-showen syns så mycket bättre.

Jag har sett Gyllene Tider 5 olika gånger under 5 olika årtionden och på 5 olika ställen.

1981-06-20
Brännaberget, Överkalix

1996-07-09
Borgholm slottsruin, Öland

2004-08-14
Skellefteå

2019-07-24
Pite havsbad

2023-07-28
Stockholm Stadion

1981 när hela familjen åkte och såg dem kunde jag två låter (När vi två blir en och Det hjärta som brinner) men det räckte och jag blev fast. Sedan var jag ett stort Gyllene-fans under många (alla) år.

1996 på Öland spöregnade det och man stod i en stor gyttjepöl. Men jag kommer ihåg hur jag bestämde mig för att ändå njuta av konserten. Så jag hoppade och sjöng med utan tanke på vädret och underlaget. Oj, så blöt jag var.

2019 trodde jag att det var sista gången jag såg dem eftersom de var ute på sin avskedsturné. Men Hux Flux var de tillbaka och jag fick ytterligare en chans att se dem. Sån tur!

En kommentar till “Gyllene Tider”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *