Kyckling och rotsaker i ugn

Idag blev det en enkel och god kycklingrätt till middag. Under tiden jag fixade med kycklingen och rotsakerna, gjorde Olivia en god och fin sallad som bestod av gul paprika, avokado, körsbärstomater, äpple och färskpressad lime.

Jag skalar och delar potatis och morötter i mindre bitar. Sedan sätter jag dem i långpannan tillsammans med olja. In i 200 graders varm ugn. Under tiden delar jag kycklingfiléer i 3 delar och bryner dem lätt. Sedan sätter jag dem på potatisen i ugnen och låter dem bli klara där. Samtidigt som kycklingen sätter jag även in lök- och paprika-bitar. Man kan variera den här rätten i det oändliga. Släng in i ugn det ni tycker om – broccoli, rödbetor eller majs kanske. Sedan kan man tillsätta fetaost, körsbärstomater och/eller soltorkade tomater när man tar ut plåten ur ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *