Köttgryta med frukt

Idag har Leif fortsatt att bila i källargolvet, så jag och barnen flydde hemifrån. Vi åkte till mormor och morfar där jag fixade middag – köttgryta och ris, med choklad- och hallonkaka till efterrätt.

Köttgryta med frukt
0,5 kg grytbitar
1 dl rött vin
0,25 dl balsamvinäger
0,5 msk farinsocker
1,5 msk soya
1 krm ingefära
3-5 dl kalvbuljong
1 lök
0,25 squash
2 morötter
0,5-1 burk hela tomater
0,5 burk mango
1 liten burk ananasskivor + spadet
1 burk champinjoner alt. färska
Svartpeppar
Salt
Maizenamjöl till redning
Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången. Flytta över till en större gryta.
Slå på rödvin, balsamvinäger, soya samt farinsocker & ingefära.
Låt allt få koka upp, sänk sedan värmen och låt koka ca 15 min med lock.
Tillsätt buljongen och burktomater. Låt koka ytterligare ca 15 min med lock.
Skär lök, squash och morötter i grova bitar. Tillsätt dessa i grytan och låt koka i ca 30 min med lock.
Skär ananas och mango i bitar. Tillsätt detta tillsammans med ananasspad och champinjoner.
Låt koka upp och bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Red ev grytan med lite maizenamjöl utrört i vatten. Servera med ris eller kokt potatis!
Det blev en jättegod gryta, men lite för mycket ingredienser känns det som. Nästa gång struntar jag nog i farinsocker, man får ju sötma från ananasspadet. Ingefära tror jag också att jag utesluter eller tar mer av för jag kände ingen ingefära-smak. Rödvinet är jag också lite osäker på, kanske tar jag lite mer rödvin och minskar ner på buljongen. Frukt och grönsaker kan man välja efter egen smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *