Falsk filé

Nu vet vi att Ida förutom ägg även är allergisk mot cashewnötter. Eftersom vi är en familj med en hel del allergier har vi försökt att Ida och Isak ska undvika alla sorters nötter och mandlar. Men i lördags på påskafton tjuvtog hon en lite cashewnöt och blev röd runt munnen. Efter nån timme blev hon jättetrött och sen spydde hon dessutom. Eftersom cashewnöt är släkt med rosépeppar och mango måste hon undvika det också tills vidare.

Falsk filé
0,5 kg blandfärs
1,5 msk aromat
1 pkt bacon
8 st färska champinjoner i bitar
1 zucchini eller paprika i skivor
1 skivad rödlök
1 burk creme fraiche paprika/chili
2 dl grädde
2-3 msk chilisås
Chilikrydda
Grillkrydda

Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen.
Rullen skäres halvfrusen/frusen i 1,5 cm skivor och stekes, läggs sedan i botten på en form.
Bryn bacon, svamp, skivad zucchini/paprika och skivad rödlök lätt. Lägg det över köttet.
Blanda crème fraiche, grädde, chilisås, chilikrydda och grillkrydda. Häll det i formen.
Sätt in i 200° ugn 15-20 minuter.
Servera till pasta eller potatis.

Hade tänkt lura Olivia, som inte tycker om köttfärs, att det var kött vi åt. Men det lyckades inte. Jag använde grillkrydda med salt istället för aromat till köttfärsen. Inget större fel på maträtten men vanlig eller fylld köttfärslimpa är godare tycker jag. Lite krångligt dessutom att frysa in köttfärsrullen för att sen komma ihåg att ta ut den och skära den i skivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *