Smördegspiroger

Idag är jag hemma med Ida som är förkyld. Hon har varit hemma med Leif tidigare i veckan men i dag stannade jag hemma. På förmiddagen har jag hunnit baka grahamsrutor och banankaka, städat lite ute och skottat bort lite snö från landet för jag såg att rabarbern är på väg. När Ida har somnat ska jag rensa och sortera bland barnkläder och bestämma vad som ska kastas, skänkas bort eller säljas.

Smördegspiroger är ett snabbt och enkelt sätt att göra piroger på. Man kan fylla dem med nästan vad som helst som man har i kylskåpet. Till lunch i lördags gjorde jag skinkpiroger till barnen. Tidigare har jag gjort en variant med pesto och kyckling. Om man gör dem mindre, t.ex två piroger av varje smördegsplatta, är de perfekta på ett buffébord.

Smördegspiroger
4 frysta smördegsplattor
tomatsås, färdig eller köpt
skinka
riven ost

Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek.
Bred på lite tomatsås.
Sätt skinka och riven ost på halva plattan.
Vik ihop plattan och tryck till kanterna.
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter.
Låt svalna några minuter innan du serverar dem till en sallad.

2 reaktioner till “Smördegspiroger”

  1. Hej Sara, tack för tipset! Jag blev inspirerad av dina piroger (som man kan fylla med vad som helst) och snodde ihop några piroger innan jag och Lennart åkte till Stugan och lämnade tonåringarna utan tillsyn på Valborg(!) Jag fyllde pirogerna med en röra av urkramad fryst spenat, creme fraiche, krossade valnötter, pressad lime och nymalen peppar. På röran lade jag strimlad rökt lax, så ingen salt behövs i röran. Det blev mycket uppskattade munsbitar här hemma för alla var slut när vi kom hem nästa dag. Bra va!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *