Stekta grönsaker

Borta bra men hemma bäst. Det var jättekul och skönt att vara i Stockholm i två dagar, men nog är det ändå skönast hemma. Ikväll är Leif och Olivia på hockey och Ida sover, så snart ska jag och Isak torsdagmysa i soffan med nå gott och se Robinson på tv. Idag är det exakt två veckor sedan Ida slutade med tutte, eller napp som ”sörlänningar” kallar det för, och det går riktigt bra. Ibland när hon är trött på eftermiddagarna kan hon fråga efter den. Vi har sagt hela hösten att när snön kommer då ska hon sluta med tutte och den 14 oktober kom vinterns första snö. Den har dock tinat bort men tutten har inte kommit tillbaka.

Snart är det helg. Har ni bestämt helgmiddagarna än? Förra helgen åt vi en gammal klassiker som vi älskar – lövbiff med ostsås. Men den här gången åt vi stekta grönsaker till köttet istället för pommes frites.

Stekta grönsaker
1 röd paprika
1 grön zucchini
0,5 purjolök

Skär paprikan i cm-stora bitar.
Skiva zucchinin och skär sedan varje skiva i fyra bitar.
Skölj purjolöken noga innan du strimlar den.
Stek allt i olivolja och krydda med örtsalt och ev. svartpeppar.

De här smakerna passar så bra ihop och blir jättegott, dessutom blir det så fint med de olika färgerna. Den här grönsaksblandningen är gott till det mesta t.ex. ris med kyckling eller tillsammans med pasta som en vegetarisk rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *