LCHF-bröd med linfrön

Mackor av alla de slag är min stora last. Nu har jag bestämt mig för att försöka dra ner på det något. Men jag tycker inte det är gott med vare sig ägg eller fil på morgon. Vad ska man då äta? I morse försökte jag mig på ett LCHF-bröd som jag hittade grunden till på Katrin Zs blogg, men som jag modifierade en aning. Jag förberedde genom att blanda ihop de torra ingredienserna igårkväll. På morgonen gick det fort att blanda ihop resten och grädda.

Tyvärr innehåller det mycket ägg och det tycker jag inte om pga våra äggallergiker. Jag måste tänka på att inte använda samma smörkniv till att ta ur smörbyttan som jag använder till att smöra på mackan för då är det risk att det kommer ägg-rester i smöret och det vore inte så bra.

LCHF-bröd med linfrön
0,5 dl finmald mandel
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solroskärnor
1dl fibrex
1 tsk bakpulver
0,5 tsk brödkryddor, t.ex. koriander
0,5 tsk salt
2,5 dl keso
3 ägg
riven ost

Blanda de torra ingredienserna och kryddorna.
Rör i keso och ägg.
Bred ut på en plåt.
Strö riven ost på.
Grädda i 225 grader ca 15 min.
Skär i bitar. Ät och njut med gott pålägg.

Inte trodde jag att LCHF-bröd utan vanligt mjöl kunde bli så här gott. Det här kan man variera i det oändliga, nästa gång tillsätter jag kanske sesamfrön och kryddar med något annat.

Det var en konstig smet jag bredde ut på plåten och
jag trodde aldrig att det kunde bli ett ätbart bröd
som höll ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *