Mozzarella- och pestosallad

Fredagkväll och som vanligt är jag så himla trött. Ska gå och lägga mig när jag har skrivit klart det här inlägget. Eftersom det är våffeldagen hade jag först tänkt göra våfflor antingen till förrätt med crème fraiche, rödlök och löjrom eller till efterrätt med sylt. Men eftersom det blev en varm smörgåstårta till middag passade det inte riktigt med våfflor, det hade blivit lite väl mycket mjöl. Det får bli en våffellunch i helgen istället. Ikväll har jag gjort cake pops, recept och bilder kommer under helgen. Ni har väl inte missat att det är det nya trendiga efter allt cupcakes-bakande.

Till köttbullarna i onsdags gjorde jag en mozzarella- och pestosallad.

Mozzarella- och pestosallad
70 g ruccola
körsbärstomater
0,5 rödlök
1 boll mozzarella
2 msk grön pesto

Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
Dela körsbärstomaterna, skiva rödlöken i halvcirklar.
Lägg ruccolan på ett salladsfat. Lägg ut mozzarellan på ruccola-bädden. Toppa med tomat och rödlök.

Den här salladen kändes lite matigare än vanligt och det måste väl vara pestons förtjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *