Varm smörgåstårta med skinka, zucchini, salami och paprika

Ikväll ska vi ha tacokalas för syrran som har fyllt år och jag ska ha med mig cake pops till efterrätt. Ska blir spännande att smaka dem, de var väldigt pyssliga att göra. Ska fundera ut ett drink-tilltugg med räkor också.

Igår blev jag sugen på smörgåstårta men hade inte förberett någon vanlig smörgåstårta så då gjorde vi en varm smörgåstårta istället. Jag använde mig av tre hönökakor och två olika fyllningar mellan dem. Jag har gjort varm smörgåstårta förut och då använde jag bacon, champinjoner och purjolök.

Varm smörgåstårta med skinka, zucchini, salami och paprika
3 skivor hönökakor
Fyllning 1:
10-15 skivor rökt skinka
1 zucchini
1,5-2 dl crème fraiche mexican chili
Fyllning 2:
5-10 skivor salami
1 liten paprika
1,5-2 dl crème fraiche mexican chili
Garnering:
svarta oliver
2 tomater
riven ost

Dela zucchini och skinka i småbitar. Stek så att zucchinin mjuknar. Tillsätt crème fraiche, låt puttra ihop något.
Dela salami och paprika i småbitar. Blanda med crème fraiche.
Lägg en hönökaka på bakplåtspapperklädd plåt.
Bred ut fyllning 1.
Lägg nästa hönökaka ovanpå.
Bred ut fyllning 2.
Lägg sista hönökaka överst.
Lägg på skivade tomater och oliver. Strö över rikligt med riven ost.
Gratinera i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera tillsammans med sallad.

Det här tycker jag är en bra fredagsmiddag då man kommer hem hungrig och trött men ändå vill äta nå lite mysigare. Det går fort att blanda ihop rörorna och medans tårtan är i ugnen hinner man göra en sallad och duka. Salamismaken tog över ganska mycket, så är man inte så förtjust i salami ska man kanske välja skinka i båda lagren. Vill man kan man byta ut en crème fraiche mot någon annan smak, eller ta en naturell och smaksätta den med t.ex. chilisås. Är det fler som ska äta gör man dubbel sats av en av rörorna och använder sista hönökakan också. Fast då blir den ganska hög och kan vara svåräten men jag tycker det är ganska läckert med en hög och fin tårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *