Cake pops, kokoskaka och mörk choklad

Usch nu är det nervöst i hockeyn. Nu måste Luleå vinna de två återstående matcherna för att gå till final. Jag är obotlig opitmist så jag tror att det är helt möjligt.
I lördags bjöd jag på två olika cake pops, de här var de godare tycker jag. Men det är förmodligen för att mörk choklad är bland det bästa jag vet, medan vit choklad är jag inte speciellt förtjust i. Det var även väldigt gott att använda kokoskaka till smulorna. Här hittar ni den andra varianten av cake pops, med chokladkaka och vit choklad.

Cake pops, kokoskaka och mörk choklad
Kokoskaka:
Halva kakan används till cakepops, den andra kan du äta upp eller frysa ner.
3 dl socker
1 1/2 dl kokos

4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gr mjölkfritt margarin
2 dl vatten
Fyllning:
100 gr philadelphiaost
Garnering:
150 g mörk choklad
grillpinnar av trä

Kokoskaka
Blanda alla torra ingredienser.
Smält margarin, häll i vattnet.
Blanda allt till en smet.
Häll i smord och bröad rund form (eller liknande).
Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 50 min. Låt kallna.
Fyllning
Smula sönder ungefär hälften av kokoskakan. Obs bara halva kakan!
Blanda ihop kaksmulorna med philadelphiaost till en bra konsistens.
Rulla till bollar.
Ställ i frysen i ca 30 minuter.
Garnering
Dela grillpinnarna i tre delar.
Smält chokladen.
Doppa ena änden av grillpinnarna i chokladen, stick ner i kakbollen och låt stelna så sitter förhoppningsvis pinnen fast.
Doppa sedan hela bollen i choklad. Låt stelna.

Pinnen är doppad i choklad och nerstucken i kakbollen.
När det har stelnat doppas hela bollen i choklad…
…och då blir de så här fina.
Nu har jag gjort dem äggfria men inte helt mjölkfria. Kakan gjorde jag mjölk- och äggfri genom att jag använde mjölkfritt margarin och havremjölk. Skulle jag göra mjölkfria cake pops så skulle jag blanda mjölkfri vaniljsås med kaksmulorna istället för att använda philadelphiaost. Sedan skulle jag doppa dem i mjölkfri mörk choklad.

En kommentar till “Cake pops, kokoskaka och mörk choklad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *