Lammkotletter provencale

Jaha då var årets hockeysäsong över. Trots att det känns lite bittert just nu måste man var nöjd med Luleås säsong. Vi får hoppas att det går minst lika bra nästa år, gärna något bättre. Isaks hockeysäsong är också slut, de hade avslutning med diplomutdelning förra helgen. Isak fick särskild utmärkelse för säsongens träningsdeltagande (varit på flest träningar), sitt sätt all alltid vara en bra kompis, sitt tålamod att altid lyssna på tränare och ledare och sin vilja och engagemang. Isak själv kanske hade velat få pris för snyggaste mål eller liknande men för en stolt mamma var hans utmärkelser värda så mycket mer. Många pedagoger borde tänka på vilka underbara barn man kan få med rätt utmaningar så att de blir motiverade.

Jag är ofta inne på ett mat-forum där vi inspirerar och tipsar varandra om mat. Igår slängde jag ur mig en fråga om lammkotletter och blev då tipsad om den här rätten.

Lammkotletter provencale
4 stora lammkotletter, eller 8 mindre
16-20 körsbärstomater
1/2 dl bladpersilja
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
3 msk ströbröd
olivolja
salt och peppar

Bryn kotletterna på bägge sidor i smör eller olja, salta och peppra. Lägg över kotletterna i en ugnsform.
Skölj körsbärstomaterna och dela dem i fjärdedelar. Hacka persiljan.
Hetta upp olivolja i en kastrull och pressa i vitlöken.
Tillsätt tomaterna och fräs runt så att de blir lite mosiga, blanda i persiljan och salta och peppra.
Lägg tomatblandningen på kotletterna.
Smält smöret och rör i ströbrödet. Lägg ovanpå tomatblandningen.
Sätt in kotletterna i ugnen i 225 grader i ca 10 min beroende på tjocklek, hur du gillar köttet och hur mycket du brynte på dem i stekpanna.

Det här var gott men vi fick ha inne kotletterna längre i ugnen eftersom jag bara brynte på dem lite snabbt för att få färg. Isak sa flera gånger att det var jättegott, han verkar tycka om lammkött. Undra om det beror på att han känner fårbonden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *