Libanesisk kyckling

Nu har jag två veckor semester, jippi! Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten. Usch vad tråkigt det lät med höst. Fast hösten kan vara rätt mysig också när man får börja tända ljus och mysa i soffan. Vilken är er favoritårstid?

Kyckling, tabbouleh och libabröd serverat på samma fat.

Libanesisk kyckling
800 g kycklingkött, i mindre bitar
2 msk olja
100 g delade champinjoner
1 msk ketchup
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar relish
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
0,5 citron, pressad saft
15 körsbärstomater, halverade om de är stora
1 dl hackad färsk koriander

Stek kycklingen gyllene runt om i olja, cirka 3 minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter.
Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman, cirka 3 minuter.
Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander.
Servera gärna till tabbouleh.
 
God sommarfräsch kyckling som passar perfekt att äta till tabbouleh. Det här tyckte alla om och det jobbigaste med rätten var väl att skära kycklingfilén i småbitar, dvs den var inte speciellt svårt att tillaga. Jag förberedde dagen innan genom att steka kycklingen och svampen redan då, så gick det väldigt fort och blev lite disk samma dag vi skulle äta kycklingen. Ganska många har svårt för koriander-smaken, så det kanske är värt att fråga gästerna om de tycker om koriander för den går ju lika bra att servera på sidan om. Den här kycklingen är nog god att äta i pitabröd också, det ska jag prova längre fram.

En kommentar till “Libanesisk kyckling”

 1. Hei
  Ina (fra http://www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra http://www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
  Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
  Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
  Hilsen
  2xIna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *