Grillad fjällröding

I dag var det ingen rolig morgon. Isak som var krasslig igår kväll och i natt har fått vara hemma i dag, men nu verkar han vara bättre. När jag skulle lämna Ida på förskolan började hon storgråta och krama mig jättehårt. Så har hon aldrig gjort tidigare, hon brukar bara vinka glatt och sen springa iväg. Så det kändes tungt att åka till jobbet och lämna henne så ledsen. Men när jag ringde en timme senare så var allt bra med lill-tjejen. Men undra om hon också känner sig lite krasslig. Isaks fritidsvikarie fortsätter att vara konstig och oengagerad. Igår till Mellis hade hon serverat ost som pålägg, när Isak påpekade att han var mjölkallergisk och inte får äta ost eftersom det innehåller mjölk, så svarar hon ”Nej inte är det mjölk i ost”. Nähä, vad är ost då gjort av?

Fiskar färdiga för grillen

När vi var i Jämtland var Isak och Leif och fiskade i en fjällsjö och fick då en hel del fisk. Isak fick den största! Grillad fisk är såå gott och enkelt. Den här gången grillade vi hela fiskar som vi kryddade med salt och citronpeppar, sen fyllde vi dem med färska kryddor som vi hade i landet. Det blev en blandning av citronmeliss, gräslök, oregano och persilja. För att hålla ihop dem la vi fiskarna i halster när vi sedan grillade några minuter på varje sida. Servera sedan till kokt potatis, sallad och någon god kall sås,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *