Hallonkaka med bittermandel

Igår orkade jag inte laga någon mat till middag och då blir man glad att man hittar färdigmat i frysen. Jag hittade färdig palt i frysen som jag bara behövde värma till middag. Perfekt! Funderar på om jag ska orka göra köttfärsbiffar till dagens middag, är jag slö blir det köttfärssås istället. Visst kommer ni ihåg att det är Kanelbullens dag idag?

På min födelsedag bjöd jag på den här hallonkaka men sen tappade jag bort receptet och kunde inte skriva in det här på bloggen. Men nu när vi städade för att göra i ordning i Isaks nya rum så hittade jag receptet.

Hallonkaka med bittermandel
3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
2-3 bittermandlar
250 g Kesella Hallon
0,5 citron, rivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl hallon

Vispa ägg, socker och salt till en pösig smat.
Riv bittermandeln och rör ner den med kesellan och citronskal i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Strö över hallon.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30-35 minuter.
Låt kakan svalna, servera med vispad grädde och mer hallon.

Först trodde jag att det var ett skrivfel i receptet när det var så lite mjöl, men det stämde. Det var en väldigt saftig kaka. I originalreceptet var det vanlig kesella, men eftersom jag i somras fick provsmaka nyheten Kesella Hallon använde jag den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *