Snabb pastagratäng efter kylskåpsrensning

De tre första dagarna på veckan är alltid så stressiga, men nu är det bara torsdag och fredag kvar innan helgen så nu börjar det lugna ner sig med långa jobbdagar och barnaktiviteter. Igår var jag i Skellefteå med jobbet och egentligen skulle jag ha tagit bussen hem och inte varit hemma förrän vid 19-tiden men nu hade jag sån tur att några andra jag känner som också var där hade hyrbil så jag fick åka med dem och var hemma redan före 17. Såå skönt. Efter middagen igår for vi in till stan där de har en ljusshow på en husvägg. Svårt att förklara men m.h.a. ljus ser det ut som att det händer det saker på väggen, vatten rinner, bollar ramlar ut, huset blir en borg, fönster öppnas och mycket mer. Det är så läckert! Ni som bor i Luleå måste passa på att åka och titta på det den här veckan.

När jag idag kom hem sent efter Idas dans kändes det skönt att göra en snabb pastagratäng. Ännu bättre kände det då jag använde mig av sånt som behövde ätas upp.

Snabb pastagratäng efter kylskåpsrensning
kassler
färdigkokt pasta
paprika
riven ost
Gratängsås
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1 tsk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

Blanda ihop kassler, pasta och paprika i en smord ugnsform.
Koka ihop vatten, grädde, crème fraiche, fond, senap och tomatpuré. Låt koka ihop nån minut.
Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småkoka nån minut till.
Smaka av med salt och peppar.
Slå såsen över pastan och vänd runt. Strö riven osten över.
Gratinera i ugn tills gratängen fått fin färg och osten smält ca 15 min i 225 grader.

Jag använde sånt som fanns i kylskåpet och behövde ätas upp. Det här kan varieras i det oändliga. Du kanske har korv eller kött istället för kassler, eller kanske broccoli. Jag hade både crème fraiche och grädde som behövde användas men det går lika bra att använda bara det ena till såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *