Karrékotletter och annat gott i ugn

Nu har Ida och hennes kompis Emma somnat, vi har bäddat dem bredvid varandra i källaren. Det är första gången Ida har en kompis som sover över och det hade nog inte hänt än om det inte var för att Emmas föräldrar skulle på en fest utan barn och de inte fick tag i någon annan barnvakt. Men vi tycker bara det är roligt!

Isak har längtat efter karrékotletter och till middag var det äntligen dags. Vanligtvis brukar vi grilla dem men i dagens snöoväder blev det inget grillande utan vi brynte dem först och sedan fick de blir klara i ugnen.

Karrékotletter och annat gott i ugn
karrékotletter
potatis
broccoli
blomkål
olja
salt
peppar

Bryn karrékotletterna i stekpanna så att de får lite färg. Salta och peppra.
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Sätt dem i en långpanna tillsammans med olja och salt.
Ugnstek potatisen i 200 grader i ca 15 minuter.
Tillsätt broccoli och blomkål i småbuketter. Låt de var i ugnen i några minuter.
Sätt köttskivorna över allt och låt allt bli klart.
Servera med goda såser och ev. en grönsallad.

Hur länge allt måste vara i ugnen beror så klart på hur stora bitar man har av t.ex. potatisen och hur länge man lät köttet brynas på spisen. Som tillbehör hade vi goda inlagda gröna tomater som jag har fått av mamma. Morötter, lök, paprika och zucchini är andra saker som är gott att tillaga i ugnen tillsammans med potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *