Pulled beef

Då har jag klarat av att jobba för första gången 2012. Det gick bättre än en förväntat, dagen gick i ett rasande tempo. Men vilken kylig dag vi vaknade upp till, den här vintern då det har varit nollgradigt för det mesta kändes 18 minusgrader rejält kallt.

Jag förstod att det skulle bli stressigt med middag idag eftersom jag jobbar till 17 och Leif skulle i väg på träning med Isak kl.17. Så då är jag glad att jag har en Crock-pot Slow cooker. Igårkväll tog jag upp en bit högrev som fick ligga framme och tina över natten. I morse kryddade jag den och satte ner den i min Crock-pot som jag satte på låg temperatur i 10 timmar. När jag kom hem vid 17.30 kokade jag pasta, gjorde en sallad och delade köttbiten i små (trådiga) bitar med två gafflar och sen serverade jag en god och vällagad middag ca 15 minuter efter jag kom hem. Inte illa! Jag är rätt nöjd.

Pulled beef
ca 1,5 kg högrev med ben eller en liten mindre bit utan ben
1 dl chilisås
0,5 dl olja
1-2 msk balsamvinäger
salt
peppar
grillkrydda
0,5-1 dl vatten

Blanda ihop chilisås, olja, balsamvinäger och kryddor.
Bred det över köttbiten som sen sätts ner i grytan.
Häll på vatten.
Ställ crock-poten på låg temperatur i ca 10 timmar.
När köttet är tillräckligt mört tar du upp den på en tallrik och delar i mindre bitar med hjälp av två gafflar.
Sila såsen och häll tillbaka sås och kött i crock-pot.
Servera till pasta, pommes frites eller pitabröd.

Vi åt en liknande maträtt men med fläskkarré (pulled pork) när jag precis hade fått crock-poten. Den gången tyckte jag att det blev lite väl sött så jag använde varken ketchup eller farinsocker idag. Barnen tycker att det här är jättegott, de åt mycket förra gången och de åt mycket idag. Isak har ofta roliga uttalanden, idag sa han ”Vad har Crock-poten utfört för magi idag då?” Han tycker alltid det blir gott när jag använder den.

Om man inte har en crock pot kan man ha köttbiten i ugnen i 8-10 timmar i 100-125 grader. Det här måste ni verkligen prova för det är så gott och så enkelt, det tar lite tid men det är det värt.

Imorgon jobbar jag också till 17. Undra vad jag ska komma på för bra mat som vi kan äta då när jag kommer hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *