Ugnskotletter i Ketjap manis-sås

Söndagmorgon och kylan fortsätter. Minus 30 ute och plus18 inne. Vad tyckte ni om Melodifestivalen igår? Man kan då inte klaga på att alla låter lät likadant, eller hur? Det fanns lite för alla. Men inte tyckte jag det fanns nån vinnarlåt där, den får vi nog vänta på ett tag till. I natt har Idas prickar kliat, stackarn, hon har fått några nya prickar också och har lite hosta men ingen feber än, peppar, peppar. Idag står det lite städning på agendan, men först ska jag ställa i ordning frukost och tända en massa ljus så vi får lite värme och mys-stämning. Efter det orkar vi nog börja plocka i ordning lite.

Igår åt vi fläskkotletter som vi tillagade i god sås i ugnen. Tidigare har jag använt samma recept till kyckling. Ett perfekt recept då man slipper steka köttet eller kycklingen innan det ska in i ugnen.

Ugnskotletter i Ketjap manis-sås
4-6 kotletter
1 dl ketjap manis
2 dl crème fraiche
2 dl (mellan)grädde
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan

Lägg kotletterna i en ugnsform.
Blanda ihop såsen.
Häll såsen över kotletterna i formen.
Ställ in i ugnen 200 grader i ca 1 timme.
Strö ev. timjankvistar över vid servering.

De här kotletterna blev riktigt möra och goda. Jag tycker att kotletter annars har en tendens att bli lite torra och tråkiga, men inte den här gången. Och hur skönt är det inte att slippa stekoset?!

2 reaktioner till “Ugnskotletter i Ketjap manis-sås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *