Hallonpannacottapaj

Jippi, solen skiner! Idag har Ida haft sin första stora dansuppvisning i Arcushallen tillsammans med en massa andra barn. Det gick jättebra för henne och hon tyckte det var jätteroligt. Hon hade ju sån tur att hon fick ha storasyster som hjälpflicka så hon kunde känna sig lugn och trygg hela tiden. Olivia är hjälpflicka för en annan grupp också så hon är kvar på Arcus men jag ska snart hämta henne och sen ska vi fara och hyra filmer som jag lovade Isak redan igår.

Ska nog ta mig en bit paj som blev kvar från i torsdags och sätta mig ute och njuta i solen.

Hallonpannacottapaj
Botten:
75 g smör
2 dl krossade digestivekex
1 dl kokos

Smält smöret och blanda ihop med övriga ingredienser.
Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 150 gr i 10-12 min.
Låt kallna.

Pannacotta:
4 st gelatinblad
4,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
375 g hallon
300 g färskost

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Värm upp grädde och socker tills sockret smält, tag av ifrån plattan.
Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna en aning. Rör ner färskosten så den smälter helt.
Mosa hallonen med t.ex. en stavmixer, rör ner dem i smeten och vispa/rör till en slät kräm.
Häll i pannacottan på den kalla bottnen och ställ in i kyl i minst 4h.
Innan servering, ta loss springformen och lägg över pajen på ett tårtfat.

Enkel att göra! God att äta! En perfekt kombination, eller hur? Efter en kraftig middag då man ätit lite mer än man borde så var det här en fräsch efterrätt. Jag som är chokladtokig och helst vill ha choklad hela tiden saknar så klart lite choklad, speciellt eftersom choklad och hallon är så gott ihop. Nästa gång gör jag nog en chokladbotten eller garnerar med choklad. Jag läste nånstans om tips på att sätta kokos i digestivebottnar och det var verkligen gott, det kommer jag fortsätta att göra. Jag gjorde 1,5 sats pannacotta mot för originalreceptet på Tasteline eftersom jag vill ha mer pannacotta och mindre botten än vad originalet är.

De mosade hallonen är nedblandade i grädd- och ostsmeten.
Det såg så läckert och gott ut så jag var tvungen
att ta en bild innan jag hade blandat ihop allt.
Man kan tro att det är fil och sylt eller kanske en färgburk.

Hjälp så fort tiden går nu, det är bara tre veckor kvar till sommarlovet och vi åker till Turkiet för sol och bad. Jag hinner knappt med! Det innebär även att det bara är tre veckor kvar av Olivias mellanstadietid, tänk till hösten har jag en högstadietjej här hemma.

2 reaktioner till “Hallonpannacottapaj”

  1. Himla så gott pajen verkar vara. Blir så sugen så på att äta en, men det får bli en annan dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *