Kronärtskockskräm

Åh solen skiner och det ser så härligt ut ute, tyvärr är det lite moln på himlen men jag hoppas att de snabbt blåser förbi. I dag har jag haft sovmorgon och fått ta det lugnt på morgonen – underbart! Igår hade Isak fotbollsmatch och stod i mål hela tiden, efter matchen hade han ont i huvudet som jag tror beror på att han stod och kisade mot solen i en halvlek. Efter en natts sömn är det inget fel på honom idag, tack o lov.

Kronärtskockskräm
1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna och väl sköljda
0,5 kruka oregano
2-3 msk olivolja
lite färskpressad citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

Mixa kronärtskockshjärtan och oregano med en stavmixer.
Mixa och tillsätt lite försiktigt olivoljan. Kör till en jämn kräm.
Krydda med citron, salt och peppar.

Den lite syrliga krämen passar jättebra till lufttorkad skinka som är ganska salt. Men den är även god att doppa grissinis i.

Igår bakade drömtårtor på löpande band, dels har jag fått beställningar till Mors dag och sen ska jag fixa fika till Notas-kiosken (Isaks fotbollslag). Ikväll när jag står i kiosken blir det kanske mycket folk eftersom det är Notas damer som spelar och de har börjat säsongen på ett utmärkt sätt. Efter 3 matcher har de 9 poäng och 24-0 i målskillnad. Nu ska jag ta en kopp te och sen börja ta mig in mot stan till ett spännande möte.

En kommentar till “Kronärtskockskräm”

  1. Vad roligt att han stod i mål på matchen. Han får försöka ha keps på sig nästa gång så slipper han kisa i solskenet.

    Ska ta och kika runt bland dina recept efter något använtbart till examensmiddagen. Måste börja planera nu, tror jag eller ….

    Ha det så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *