Melon- och gurksallad

Oj vad trött jag har varit idag, man kan nästan tro att det var jag som tog studenten igår. Vår studentdag började med att vi firade Irma på skolgården när de ”sprang ut”. Medan hon sen åkte lastbilsflak åkte min familj och mormor o morfar på restaurang för sommarlovslunch, sen bar det av på studentfika med de godaste biskvier. Saknar dem redan. Det fanns så klart mycket gott, men biskvier är ändå biskvier. Efter att vi hade firat dagens student med en skumpa-skål så längtade vi hem och avvek innan middagen dukades fram. Det har varit en stressig vecka med många aktiviteter så det känns skönt att ”bara” vara hemma med familjen.

Melon- och gurksallad
0,5 honungsmelon
1 gurka
20 rädisor
0,5 citron
3 msk olivolja
150 g fetaost
1 kruka gräslök

Skär av skalet från melonen. Dela den i halvor och gröp ur kärnorna.
Skala och kärna ur gurkan.
Skölj och ansa rädisorna.
Skär melon, gurka och rädisor i tunna skivor.
Pressa ur citronjuicen och blanda med olivolja.
Häll marinaden över melonen och grönsakerna.
Skär fetaosten i bitar, hacka gräslöken. Strö över melon- och gurksalladen.

En fräsch och god sallad att bjuda på en varm sommardag. Perfekt tillbehör till grillat. För nu har väl grillsäsongen kommit igång hos er alla?

2 reaktioner till “Melon- och gurksallad”

  1. Vi hade också studentfirande igår. Jag bjöd på din dubbelmarinerade fläskfilé och dina kycklingspett (som du steker före du trär upp på spett). Fick så mycket beröm för dem. Så jag bugar och tackar för recepten.

    Tack

  2. Kul att "mina" recept används och uppskattas. Du valde två favoriter som är perfekta att ha när man vill kunna förbereda maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *