Bruschetta med kronärtskockskräm och lufttorkad skinka

Precis en vecka kvar till midsommarafton. Har ni börjat planera menyn eller är det samma varje år? Lite sill, lite gravad lax och sen grilla något, eller? Undra hur många som inte äter jordgubbar på midsommarafton? Om ni har buffé kanske ni ska prova dessa goda bruschettas.

Bruschetta med kronärtskockskräm och lufttorkad skinka
4 skivor lantbröd eller 8 snedskurna skivor baguette
0,5 dl olivolja
kronärtskockskräm (klicka så kommer ni till receptet)
8 skivor lufttorkad skinka

Pensla lite olivolja på brödskivorna.
Grilla dem i övre delen av ugnen i 250°C eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
Toppa med en klick kronärtskockskräm och lufttorkad skinka.

Det här är smaker som jag älskar. Jag la dessutom ”mackorna” på en bädd av ruccola så det var många goda italienska smaker placerade på samma tallrik. När jag bjöd på dessa hade jag även gjort bruschetta med tomat och basilika som också är jättegoda.

3 reaktioner till “Bruschetta med kronärtskockskräm och lufttorkad skinka”

 1. Trodde ni var på resande fot? Ambitiöst bloggande i så fall!!

  (Eller så har du varit extremt förutseende och gjort några inlägg i förväg med tidsbestämd publicering… eftersom att alla inlägg sen 9:e juni har postats exakt på helt eller halvt klockslag…) Kul att fortsätta få tips på roliga recept oavsett 😉

  Har du tips på några bra gravidsäkra recept? Det är så mycket gott man inte får äta eller måste tillreda på speciella sätt. En djungel! Hoppas ni har det bra!! Kram!

 2. Självklart tänker jag på mina läsare som förväntar sig inlägg varje dag 🙂 Som du räknade ut så var det tidsbestämda inlägg gjorda innan vår resa. Men nu är vi hemma och jag längtar att få laga mat och baka…för att inte tala om hur mycket jag längtar att få äta hemlagat och hembakat.

  Gravidsäkra recept? Har ju inte så mycket koll på det nu men jag åt ingen "konstig ost" och ingen gravad lax när jag var gravid. (Fast jag har för mig att det är ok med gravad lax nu bara den har varit fryst innan) Surströmming åt jag liite av och inlagd sill åt jag också. Men jag undvek inte nötter, choklad, jordgubbar och allt vad det nu var som man skulle äta med måtta (eller var det när man ammade man skulle tänka på det).

 3. Ja, ostar, insjöfiskar och rått kött ska man akta sig för. Och rökta produkter. Hm, det går nog bra att leta sig fram, jag googlar mig fram i affären 🙂

  Hoppas semestern varit underbar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *