Broccolimos

Två och en halv dag utan att ens ha sett en älg. Så började Leifs jaktlags älgjakt, men sen har de lyckats skjuta 2 älgar. Tur var väl det annars kändes det som väldigt slöseri med tid. Nu har planeringen inför Olivias alla kalas påbörjats. Olivia älskar kalas, fest och bufféer och är lite avundsjuk på oss som fyller år på sommaren då det ofta är lättare att samla släkten på kalas. Nu när hon fyller tonåring ville hon bjuda många och bjuda både på fika och buffémat. Och jag är ju inte den som tackar nej till att ordna kalas och buffé 🙂 Sedan vill hon dessutom ha en lugn tjejmiddag för kompisarna utan småsyskon hemma och självklart försöker vi fixa även det.

Igår åt jag och Olivia ugnsstekt lax med broccolimos till middag.

Broccolimos
1 broccoli
1-2 dl grädde
salt o peppar

Dela broccolin i buketter.
Koka i vatten tills de blir mjuka. Häll sedan bort vattnet.
Mixa broccolin med stavmixer.
Blanda i grädde till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.Jag åt blomkålsmos för ett tag sedan och tyckte att det var jättegott, broccolimoset var också en höjdare tyckte både jag och Olivia. Moset passade perfekt till lax dessutom.

Nej, nu måste jag rusa till föräldramötet i Isaks klass. Olivia och Isak har lovat vara barnvakt till Ida. Hoppas det går bra för det är nytt föräldramöte i morgon då jag också vill att de ska vara barnvakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *